Nombre total de pages vues

samedi 27 juillet 2013

Betoging aan Tunesische ambassade tegen moord op Brahmiza 27/07/2013 - 18:54 Belga

Aan de Tunesische ambassade aan de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe was er een betoging tegen de moord op de Tunesische oppositiepoliticus Mohamed Brahmi. Volgens de politie van de zone Montgomery waren de manifestanten met 50.
Mohamed Brahmi werd donderdag vermoord toen hij zijn woning in Tunis verliet. Hij was de stichter van de partij Attayar Achaabi, een kleine partij die het opneemt tegen de partij Ennahda van het regime.
De betogers in Brussel weigerden in dialoog te gaan met de ambassadeur van Tunesië in Brussel. "We zijn al eens in februari ontvangen op de ambassade, maar het onderzoek naar de zaak-Chokri Belaïd heeft niets opgeleverd", zei Fethi El Hadjali, voorzitter van het Waakzaamheidscomité voor de Democratie in Tunesië. "De Tunesische regering is niet in staat om de veiligheid van de bevolking te garanderen. Ze moet ontslag nemen."
Het was de tweede politieke moord in Tunis op een half jaar tijd. Begin februari werd Chokri Belaïd, leider van het Volksfront al vermoord.
"Neen aan het politieke geweld", "neen aan de straffeloosheid", scandeerden de betogers. Ze eisen een onafhankelijk onderzoek en protesteren tegen elk geweld dat verdeeldheid bij het volk wil zaaien. Ze willen het herstel van de democratie.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/belga_20130727_betoging_aan_tunesische_ambassade

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire